5

Proč je dobré hledat si práci na základě doporučení, ti poradí náš nový kolega Josef

msg life Slovakia » Články » Náš tým » Proč je dobré hledat si práci na základě doporučení, ti poradí náš nový kolega Josef

20. 05. 2022

8 min. čítania

To, že v IT sféře není problém najít si práci, ví každý. Realita je ovšem trochu jiná – ve skutečnosti si práce hledá IT developera. Společnosti, stejně jako my, své pracovní nabídky inzerují na různých portálech, zveřejňují je na sociálních sítích a využívají i služeb personálních agentur. S cílenou reklamou je navíc velmi pravděpodobné, že vybraná nabídka osloví toho správného člověka. Přesto se i dnes k práci mnozí dostanou starým dobrým způsobem – doporučením od známého. Podobný osud potkal i našeho nového kolegu.

Přestože inzeráty naší společnosti Josef zachytil v minulosti již vícekrát, hnacím motorem na změnu práce byla právě osobní zkušenost jeho kamaráda, dnes už i kolegu. Josef pracuje v msg life Slovakia jako Java developer. Přestože neměl předchozí zkušenosti v segmentu pojišťovnictví, přesto se rozhodl přihlásit na volnou pracovní pozici u nás.

„Pracoval jsem na různých pozicích, například v gastronomii, vždy se však jednalo o pozici Java developera. Oblasti pojišťovnictví jsem se začal věnovat až po příchodu do msg life Slovakia, ale mnohé ze zkušeností z předchozích zaměstnání využívám i zde,“ tvrdí Josef. Je tak živým důkazem toho, že pokud člověk dokáže zužitkovat své znalosti, snáze se zorientuje i v nové oblasti.

„Mnozí kandidáti mají obavu, že nebudou dostatečně kvalifikovaní, protože nikdy nepůsobili v oblasti pojišťovnictví nebo financí. U vývojářských pozic to však není problém. Pokud má uchazeč dostatečné zkušenosti ve svém oboru, snadno je aplikuje na jakoukoli oblast,“ potvrzuje personalistka Dominika.

Veškerá doporučení si vážíme

Společnost msg life Slovakia má aktuálně otevřeno více pracovních nabídek pro uchazeče se znalostí programovacího jazyka Java. Mezi nimi jsou také pozice Java vývojář s pracovním režimem formou Home Office nebo Java vývojář – Full Remote. V oblasti vývoje v Java jsou dostupné také pracovní nabídky pro backend juniora nebo se můžeš přihlásit na volnou pozici jako specialista Java vývojář pro oblast pojišťovnictví.

Všechny detaily najdeš v sekci Kariéra. Důvěřuj ale prověřuj – na reference se klidně zeptej známého, který u nás pracuje, podobně jako to udělal i Josef. Na druhé straně dobré doporučení na kontakt od našich zaměstnanců si vždy ceníme, a patřičně jej i odměníme finančním bonusem za zprostředkování nového kolegy.

„O msg jsem se poprvé doslechl od kamaráda, který zde pracuje přibližně osm let. Přestože jsem společnost znal i z více zprostředkovatelských portálů, firma mě zaujala až z referencí známého. Oslovila mě zejména nabídka, kterou jsem dostal, všechny podmínky a benefity, ale i fakt, že tady už někoho znám,“ popisuje své začátky Josef. Podle něj společnost nabízí dostatečnou stabilitu i příležitosti k rozvoji.

Jazykové kurzy a nové možnosti

Jak dále tvrdí náš nový kolega Josef: „Jedna z nejpodstatnějších věcí, která mě po příchodu nejvíce zaujala, byla možnost využití jazyků i benefit v podobě studia němčiny. Denně komunikuji v anglickém jazyce několik hodin a pevně věřím, že za pár měsíců začnu plynule mluvit i německy.“

Kurzy němčiny jsou zajištěny online formou a jsou u nás jako benefit samozřejmě bezplatný. Část z kurzu se dokonce počítá do pracovní doby, kterou máš proplacenú. A to je už docela dobrá motivace zdokonalit se ve světovém jazyce, kterým mluví více než 120 milionů lidí na světě. Kromě vzdělávání nám záleží i na zdraví. O tom mluví fakt, že jsme téměř úplně přešli na Home Office či Full Remote formu spolupráce.

Rozvoj, podpora, motivace a dobré vztahy

Práce, která člověka baví a vnitřně naplňuje, souvisí s vedením společnosti a přátelským kolektivem. Naše personální oddělení pravidelně udržuje pověstného týmového ducha pořádáním různých týmových akcí, na kterých si přijde na své milovník jógy, ale také adrenalinový nadšenec. Právě kolektiv byl jedním z dalších rozhodujících faktorů pro Josefa. „Od známého jsem měl informace o tom, jak zde některé věci fungují a také jsem se dozvěděl, že zde pracují velmi ochotní lidé, což se mi při nástupu i potvrdilo,“ dodává Jozef.

„Nesnažíme se jen rozšiřovat paletu benefitů pro naše zaměstnance. Myslíme, že to by po čase nebylo dostačující. Snažíme se zejména, aby naše kolegy práce bavila. A to tak, že jim dáváme příležitost růst. Proto pro zaměstnance připravujeme různé jazykové kurzy a dáváme jim příležitost nahlédnout i do jiných profesí, aby se věnovaly tomu, co je opravdu baví,“ doplňuje recruiterka Dominika.

Java developer Josef se aktuálně podílí na vývoji produktu msg life Slovakia s názvem Life Factory. Jedná se o software, který pojišťovny jako Generali, Axa či UNIQA využívají k poskytování životních pojištění. „Je to poměrně velký projekt, takže pořád jsem ve stádiu učení, ale podařilo se mi za tu dobu už přispět úpravami, které vedly ke zlepšení kvality softwaru,“ tvrdí Josef. Pokud i ty hledáš změnu a chceš se podílet na projektech, které pomáhají zlepšit svět pojišťovnictví, mezi našimi volnými pracovními pozicemi určitě objevíš vhodnou nabídku. Pokud po přečtení tohoto článku nenajdeš žádného starého známého z řad našich aktuálních zaměstnanců, nezoufej, stále se můžeš přihlásit klasickým způsobem.

20. 05. 2022

8 min. čtení

Mohlo by tě zajímat