5

5 důvodů, proč pracovat v IT pro oblast pojišťovnictví

msg life Slovakia » Články » Kariéra » 5 důvodů, proč pracovat v IT pro oblast pojišťovnictví

05. 03. 2021

7 min. čítania

Pojišťovnictví má ve světě dlouhou historii, rozhodně však nepatří do minulosti. I dnes o něm hovoříme jako o velmi žádaném a prosperujícím odvětví. Rozvoj pojišťovnictví provází také nástup nových technologií a digitalizace. Díky tomu stoupá poptávka po IT odbornících, kteří se zaměřují právě na sektor pojišťovnictví. Přemýšlíš o tom, jestli je to pro tebe ta správná kariérní oblast? S rozhodováním ti pomůžou zkušenosti lidí, kteří v ní už dlouhá léta pracují.

Tvoje práce bude mít smysl

To, aby člověk vykonával práci s radostí, si žádá nejen dobré finanční ohodnocení, benefity nebo příjemné pracovní prostředí, ale taky hlubší smysl, který bude sloužit jako dlouhodobá motivace. Vývoj v oblasti pojišťovnictví a pojistných produktů takový smysl jednoznačně má. Výsledkem práce našich developerů, konzultantů a testerů jsou softwarové produkty, které jsou využívány při běžných životních situacích.

Díky nim můžou pojišťovny poskytnout pomoc těm, kteří ji nejvíc potřebují. Můžeš na tom mít svůj podíl i ty, například vývojem softwaru, který je pro správné fungování pojišťoven nezbytný, nebo testováním jeho funkcionalit. Každý úspěšný produkt nám navíc oprávněně přináší dobrý pocit z vykonané práce.

Budeš součástí něčeho velkého

Oblast pojišťovnictví a finančních služeb patří k jednomu z nejrozšířenějších sektorů na světě. Důkazem toho jsou velké společnosti, které v této sféře působí dlouhá léta. Příkladem jsou známé firmy jako UNIQA, Generali nebo AXA, které se pojištění věnují už od 19. století. Tyto společnosti jsou našimi dlouholetými klienty, a to společně s dalšími více než třiceti firmami, pro které náš tým vyvíjí a zlepšuje software. Těší nás důvěra velkých hráčů a příležitost podílet se na jejich bezchybném, každodenním chodu.

Přispěješ k inovaci segmentu pojišťovnictví

I když nápad pravidelně platit malé částky pro případ krizové situace vznikl už v minulých staletích, nebyl tak úplně dostačující. I takováto přelomová myšlenka se musí dále formovat a přizpůsobit tempu vývoje technologií. Neustálá automatizace procesů, které kdysi trvaly věčnost, je dnes nevyhnutelností. K tomu napomáhá inteligentní software nebo nejnovější umělá inteligence. I s těmito termíny se denně setkávají naše týmy z oddělení vývoje a testování softwaru.

Zažiješ různorodost a flexibilitu

Aby byla i naše společnost udržitelná a konkurenceschopná, je nezbytné přizpůsobovat se požadavkům trhu. Oblast pojišťovnictví zahrnuje širokou cílovou skupinu, novinky proto přicházejí ze všech stran. S nimi jde ruku v ruce také vývoj nových produktů, které musí být promyšlené a funkční, ale zároveň i jednoduše aplikovatelné v praxi.

Naplnění těchto požadavků je každodenním cílem našich týmů v Bratislavě, Žilině a v Košicích, které musí často pochopit nejen nároky klienta, ale také koncových zákazníků. Díky rychlým změnám a neustálým vylepšením se v práci nikdy nenudíme.

Získáš nové zkušenosti a rozhled

V msg life Slovakia se můžeš vyhnout problémům, kterým čelí mnohé malé a začínající společnosti. Nemusíš se bát, že tě zaměstnavatel hned první den zaplaví nesplnitelnými požadavky. Na začátku absolvuješ adekvátní zaškolení a následně se staneš součástí týmu profesionálů, kteří v oblasti IT a pojišťovnictví působí už nějaký ten rok. Kolegové ti vždy ochotně poradí. Díky tomu budeš moct načerpat nové, léty ověřené zkušenosti, které v budoucnosti obohatí nejen tvůj životopis, ale taky tvou osobnost.


Přesvědčili jsme tě? Nečekej a prohlédni si naše aktuální nabídky práce, ve kterých můžeš zúročit svoje zkušenosti v oblasti IT a pojišťovnictví. Staň se novým členem týmu, stačí poslat životopis a absolvovat online pohovor. Těšíme se na tebe!

05. 03. 2021

7 min. čtení

Mohlo by tě zajímat