5

Nové kontakty a vzdělávání: Proč mít profil na LinkedInu?

msg life Slovakia » Články » Kariéra » Nové kontakty a vzdělávání: Proč mít profil na LinkedInu?

24. 03. 2022

5 min. čítania

Ať chceme, nebo ne, sociální sítě se staly nedílnou součástí našich životů. Na některých trávíme čas s přáteli, na jiných hledáme inspiraci nebo zábavu a na dalších můžeme budovat svou kariéru. Zastavme se v dnešním článku u té poslední možnosti. Řekneme ti více o sociální platformě LinkedIn a o tom, proč bys na ní neměl chybět.

LinkedIn vznikl v roce 2003 a původně sloužil jako online životopis. V současné době najdeš na LinkedInu více než 756 milionů uživatelů po celém světě, z toho více než 2 miliony profilů patří českým uživatelům. Kromě toho, že můžeš předvést své profesní dovednosti, můžeš také navázat kontakty s odborníky ve svém oboru, kteří ti mohou pomoci v kariérním růstu. Proč bys měl mít osobní profil na LinkedIn i ty?

Představ se světu v síti pro profesionály

LinkedIn je skvělé místo pro osobní prezentaci tvých schopností, znalostí, zkušeností nebo úspěchů. Můžeš se spojit s ostatními kolegy a přáteli, zveřejňovat vlastní příspěvky nebo reagovat na příspěvky ostatních. A zároveň být v kontaktu s těmi správnými lidmi.

Získáš kontakty na zajímavé lidi ve tvé profesní oblasti

LinkedIn slouží jako efektivní adresář profesních kontaktů. Ať už obnovuješ profesní kontakty z minulosti, spojuješ se se stávajícími kolegy nebo hledáš uživatele, kteří by ti mohli být v budoucnu užiteční. Na síti LinkedIn totiž můžeš poznat spoustu zajímavých lidí a propojit se s nimi, ať už z Česka nebo ze zahraničí. Nikdy nevíš, kdy ti tyto kontakty pomohou v podnikání nebo kariéře. LinkedIn totiž dává dohromady lidi z různých oblastní a sfér. A dokonce i takové, se kterými by ses jinde neměl šanci tak snadno setkat a navázat s nimi kontakt.

Online vzdělávání a rozvoj přímo na LinkedIn

LinkedIn také slouží a částečně funguje jako vzdělávací platforma. Ať už ve formě portálu LinkedIn Learning, kde najdeš vzdělávací webináře na různá témata, nebo v podobě inspirace od lidí a stránek, které sleduješ nebo tvých připojených kontaktů. Na síti LinkedIn pořádají firmy i jednotlivci různé online workshopy a školení, což je další příležitost, jak se něco nového dovědět a naučit.

Získáš nové příležitosti a výzvy

Nejen náboráři a personalisté stále častěji využívají LinkedIn jako nástroj k získávání nových talentů do své společnosti. Jednak zveřejňováním volných pracovních míst a inzerátů, dále aktivním vyhledáváním, ale zejména oslovováním potenciálně vhodných kandidátů.

Některé společnosti nyní zveřejňují nové pracovní pozice pouze na LinkedIn. Pokud nejsi aktivní na síti LinkedIn, možná přicházíš o životní příležitost. Dříve nebo později se ti určitě někdo ozve s nabídkou práce. Proto je důležité mít svůj osobní profil na LinkedIn správně vytvořený a vyplněný. Jak to udělat, si povíme v našem dalším článku, který právě připravujeme.

 

24. 03. 2022

5 min. čtení

Mohlo by tě zajímat